june 2011 q3

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Avatar of johnmoffat John Moffat 1 year, 6 months ago. This post has been viewed 45 times

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts

  • avatar
    daberechi
    Participant
    • Topics: 14
    • Replies: 10

    please sir on that same question how did they get staff wage of $12672 and also energy costs $4234.please sir can u breakdown how they arrived at does figures


    Avatar of johnmoffat
    John Moffat
    Keymaster
    • Topics: 3
    • Replies: 3798

    There are 6 days x 4 weeks = 24 days in a month.
    The actual number of meals are 1560, and so there are 1560 / 24 = 65 orders per day.
    The budget was prepared assuming 50 orders a day and so we need to flex it for an extra 15 a day.
    The question says in note 5, that for every 5 extra orders the staff work 0.5 hours of overtime. So it means that for 15 extra a day they will work 1.5 extra hours.
    For this they are paid $12 per hour, so 1.5 x 12 = $18 extra a day.
    There are 24 days, and 8 staff, which means an extra 8 x 24 x 18 = $3456 a month.
    This is on top of the original budget figure of 9216, which gives a total of 9216 + 3456 = $12672

    For energy, note 6 says it is $2.94 per hour worked.
    They actually work extra hours as follows: 8 staff x 24 days x 1.5 hours (see above) = 288 extra hours. So we should flex the budget by adding 288 extra hours x 2.94 per hour = $847. Existing budget is $3387, so flexed budget is $3387 + $847 = $4234.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.