Free ACCA & CIMA online courses from OpenTuition
Free Notes, Lectures, Tests and Forums for ACCA and CIMA exams
Books for Sept'23 ACCA exams : Get your discount code >>
Post your questions & get instant answers
June 5, 2023 at 7:23 pm
sir here you explained an example of time work from the notes, saying that the total pay of the labour will be $30 whereas in the notes that example is explained as $30 only being the total overtime premium so I’m a bit confused now with overtime premium concept please explain it to me sir.
John Moffat says
June 6, 2023 at 6:36 am
The notes don’t say that – they say the same as the lecture.
If they were not paying extra for overtime then the 4 hours would have been paid 4 hours x $5 = $20.
Because the overtime is paid at time and a half, they will actually be paid 4 x 1.5 x $5 = $30. This is the total that will be paid for the 4 hours of overtime.
The overtime premium is the extra that they are paid for working overtime and so is 30 – 20 = $10 (or 4 hours x 0.5 x $5).
June 6, 2023 at 12:55 pm
okay thank you for the help sir got it
June 6, 2023 at 3:54 pm
You are welcome 🙂
February 14, 2023 at 4:23 pm
Thank you for your comment 🙂
You must be logged in to post a comment.